V Egejskom mori nehlásili po prvý raz za 11 dní žiadne obete

NETKY.SK • 8 November 2015, 08:52 • 2 min
V Egejskom mori nehlásili po prvý raz za 11 dní žiadne obete

ATÉNY - Po prvý raz za 11 dní v Egejskom mori nehlásili žiadne úmrtia migrantov snažiacich sa dostať z Turecka na východogrécke ostrovy. Utečencom na krátkej, no často riskantnej ceste pomohlo zlepšenie počasia, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Aj pri priaznivých podmienkach na mori však museli grécka pobrežná stráž a misia hraničnej agentúry EÚ Frontex zasahovať v Egejskom mori v šiestich prípadoch. Pri týchto operáciách zachránili celkovo 383 migrantov.

 

"Dnes neboli zatiaľ žiadne (úmrtia), vďakabohu," povedala hovorkyňa gréckej pobrežnej stráže. Informácia sa týka času od polnoci na dnes do dnešného večera.

 

Všetky záchranné operácie uskutočnili dopoludnia, päť z nich pri ostrove Lesbos, hlavnom mieste vstupu migrantov do Grécka. Jeden z člnov plných utečencov "bol v ťažkej situácii", pokým dva ďalšie "nikto neriadil". Podľa pobrežnej stráže išlo o sedem nafukovacích člnov, drevený čln a plastový čln.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies