Do 28. ročníka koledovania Dobrá novina sa dá zapojiť už v týchto dňoch

NETKY.SK • 15 Október 2022, 18:40 • 2 min
Do 28. ročníka koledovania Dobrá novina sa dá zapojiť už v týchto dňoch

BRATISLAVA - Deti, rodiny a farské spoločenstvá sa už v týchto dňoch môžu zapojiť do 28. ročníka koledníckej akcie Dobrá novina. Mottom tohto ročníka je povzbudenie "Zmeňme púšť na záhradu".

slovakia

left justify in out

TASR o tom informoval Daniel Fiala, riaditeľ Dobrej noviny z eRko - Hnutia kresťanských spoločenstiev detí, ktoré akciu organizuje. Tento rok eRko predstavuje deťom hodnotu nezištnej služby. "Práve preto Dobrá novina upriamuje pozornosť na zapálené angažovanie sa tisícov koledníkov i obetavú prácu afrických partnerov. Ich odhodlanosť a radostná služba prináša ovocie požehnania, ktoré dokáže meniť vnútorné i vonkajšie púšte na kvitnúce záhrady," priblížil súvislosti Fiala. Dobrá novina ponúka adventné námety pre prácu v detských spoločenstvách a inšpiratívne materiály na prípravu koledovania. V predvianočnom období sú naplánované podujatia pre spolupracovníkov vo farnostiach, ako celoslovenský kurz a diecézne stretnutia pre zodpovedné osoby Dobrej noviny alebo online webináre. Na tretiu adventnú nedeľu sa budú opäť organizovať vysielacie sväté omše, počas ktorých diecézni biskupi požehnajú koledníkov a vyšlú ich do služby ohlasovania radostnej zvesti. "Veríme, že okrem koledovania popod okná budú tento rok znieť vianočné koledy aj v našich príbytkoch," komentovala kolednícke prípravy koordinátorka Dobrej noviny Miroslava Selecká. Koledovanie sa uskutočňuje tradične od 24. decembra a trvá do sviatku Zjavenia Pána - Troch kráľov, ktorý sa slávi 6. januára. Tradičnú kolednícku akciu Dobrá novina organizuje eRko - Hnutie kresťanských spoločenstiev detí v spolupráci s katolíckymi farnosťami na celom Slovensku. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies