V dvojtonovej dodávke sušených plodov v Čechách našli zdraviu škodlivé pesticídy

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 07:54 • 2 min
V dvojtonovej dodávke sušených plodov v Čechách našli zdraviu škodlivé pesticídy

PRAHA - Česká Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia (SZPI) odhalila v zásielke 2,3 tony sušených plodov goji z Čínskej ľudovej republiky prítomnosť pesticídov zo skupiny jedovatých karbofuranov, zakázaných na území Európskej únie.

slovakia

left justify in out

SZPI preto zabránila uvedeniu tohto tovaru na český trh, vyplýva z informácií českých elektronických médií. Plody goji sa v ostatných rokoch stali mimoriadne populárne na starom kontinente a sú propagované ako súčasť zdravej výživy.

 

Popri karbofuranoch sa v inkriminovanej vzorke tovaru z obchodnej prevádzky v Uherskom Hradišti, kilogramovom balení sušeného ovocia s dátumom trvanlivosti jún 2018, nachádzal aj ďalší pesticíd propargit.

 

SZPI, ktorá neodporúča konzumáciu danej potraviny, už informáciu o odhalení poskytla aj partnerom prostredníctvom európskeho systému rýchleho varovania RASFF.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies