V Debrecíne hospitalizovali ďalších dvoch ľudí infikovaných antraxom

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 18:00 • 2 min
V Debrecíne hospitalizovali ďalších dvoch ľudí infikovaných antraxom

BUDAPEŠŤ - Vo východomaďarskom Debrecíne dnes hospitalizovali ďalších dvoch pacientov nakazených slezinovou sneťou, informoval maďarský spravodajský server Borsonline.hu. Prvých päť ľudí infikovaných chorobou, ktorá je známa aj pod označením antrax, previezli z Tiszafüredu v piatok.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Jasovsko-veľkokumánsko-solnockej župy Róberta Sinkóa-Káliho na končatine pracovníka kafilérie našli doposiaľ neidentifikovanú ranu a u zamestnanca kuchyne zasa existuje podozrenie, že pracoval s nakazeným mäsom.
      

Hlavný lekár Nemocnice Gyulu Kenézyho v Debrecíne István Várkonyi uviedol, že v piatok hospitalizovaní piati pacienti sa majú dobre a v priebehu nadchádzajúcich dní môžu opustiť nemocnicu.
      

Nákaza pochádza z ilegálnej porážky dvoch kusov dobytka. Jej centrom bola mestská časť Kócsújfalu v okrajovej časti Tiszafüredu.
      

Slezinová sneť je infekcia, ktorá môže postihnúť zvieratá i ľudí. Baktéria Bacillus anthracis, ktorá toto ochorenie spôsobuje, môže byť použitá aj ako biologická zbraň. V prípade zanedbania liečby dôjde k otrave krvi a v 20 percentách sa končí ochorenie smrťou. Liečba antibiotikami je účinná a nákaza sa nešíri medzi ľuďmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies