V Damasku vybuchla v aute nastražená bomba, sú obete na životoch

NETKY.SK • 21 Október 2012, 18:36 • 2 min
V Damasku vybuchla v aute nastražená bomba, sú obete na životoch

V Damasku vybuchla v aute nastražená bomba, sú obete na životoch - Svet Najmenej desať obetí na životoch a desiatky zranených si dnes vyžiadal výbuch v aute nastraženej bombovej nálože v centre sýrskeho Damasku. Podľa sýrskej štátnej televízie boli pri vý

slovakia

left justify in out

img

Najmenej desať obetí na životoch a desiatky zranených si dnes vyžiadal výbuch v aute nastraženej bombovej nálože v centre sýrskeho Damasku. Podľa sýrskej štátnej televízie boli pri výbuchu zranené desiatky ľudí. Informovala o tom panarabská televízia al-Džazíra.

Na mieste explózie sú podľa očitých svedkov sanitky, polícia celú oblasť uzavrela. Nastražená nálož explodovala pred policajnou stanicou v kresťanskej štvrti damaského Starého mesta, neďaleko jednej zo siedmich historických mestských brán.

K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil a ani jeho motív nie je známy. Štátna tlačová agentúra SANA však informovala, že výbušnina bola nastražená pod automobilom "ozbrojenou teroristickou skupinou", čo je termín, ktorý používa sýrske vedenie na označenie povstalcov snažiacich sa zvrhnúť vládu prezidenta Bašára Asada. 

Útok sa odohral v čase, keď je v Damasku aj medzinárodný vyslanec pre Sýriu Lachdar Bráhímí, ktorý dnes rokoval so sýrskym prezidentom Bašárom Asadom. 

Podľa najnovších správ v Londýne sídliaceho opozičného Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva v sobotu prišlo v Sýrii o život ďalších asi 140 ľudí. Boje v Sýrii podľa televízie al-Džazíra neustali ani dnes - paľbu hlásia z okolia Aleppa, z damaských predmestí, ako aj z okolia miest Dúmá a Zamluka v damaskom guvernoráte. 

Už 19 mesiacov trvajúce boje medzi vládnymi vojskami a povstalcami si vyžiadali už vyše 30.000 obetí na životoch.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies