V Česku obhajuje Sparta, na súpiskách 40 Slovákov

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 09:40 • 2 min
V Česku obhajuje Sparta, na súpiskách 40 Slovákov

BRATISLAVA - Až 40 slovenských futbalistov sa nachádza na súpiskách účastníkov nastávajúcej sezóny najvyššej českej súťaže 2014/2015, ktorá sa už pod novým názvom Synot liga začne v piatok 25. júla dvoma duelmi Bohemians 1905 - Sparta Praha a Dukla Praha - Baník Ostrava.

slovakia

left justify in out

Najpočetnejšie zastúpenie hráčov SR má vo svojich radoch FC Slovan Liberec. V kádri tímu spod Ještěda, štvrtého tímu tabuľky uplynulého ročníka Gambrinus ligy, figuruje až šestica Slovákov Lukáš Hroššo, Ľuboš Kolár, Michal Obročník, Branislav Obžera, Tomáš Ďubek a Michal Hamuľak, navyše novými trénermi Liberca sú od leta ich krajania Samuel Slovák a Jozef Valachovič. Piatimi futbalistami SR disponujú vicemajster Viktoria Plzeň (Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Marek Bakoš, Patrik Hrošovský, Martin Chrien) ako aj Dukla Praha (Lukáš Štetina, Marek Hlinka, Róbert Kovaľ, Martin Chudý, Jakub Považanec). Podľa predbežných súpisiek z oficiálnych internetových stránok všetkých šestnástich účastníkov nemá Slovensko v hráčskom kádri zastúpenie len v klube Baumit Jablonec.

 

Obhajcom majstrovského titulu je Sparta Praha, ktorá mala v konečnom účtovaní až o trinásť bodov viac ako Viktoria Plzeň. "Rudí" navyše získali double, uspeli aj v národnom pohári - opäť v konfrontácii s najväčším rivalom. "Verím, že budeme pokračovať v nastúpenom trende z uplynulej sezóny a budeme sa tešiť aj v ročníku 2014/2015. Už v piatok nastúpime v lige proti ´Bohemke´ a chceme zvíťaziť, hoci to nebude vôbec jednoduchá úloha," uviedol tréner Sparty Vítězslav Lavička. Jeho zverenci okrem úspešného účinkovania v 2. predkole Ligy majstrov (postup ďalej cez estónsku Levadiu Tallinn - výsledky: 7:0 /doma/, 1:1 /vonku/, pozn.) zvládli aj vstup na domácej scéne: v rámci Českého superpohára zdolali 18. júla Viktoriu Plzeň presvedčivo 3:0, keď výsledok pečatil slovenský krídelník Michal Breznaník. 

 

Vo všeobecnosti sa očakáva, že najťažším súperom Sparty Praha bude znova Viktoria Plzeň, držiteľ ligového prvenstva z ročníka 2012/2013. "Nemôžeme mať iné ciele ako tie najvyššie. V tomto súťažnom ročníku chceme hrať opäť o pohárovú Európu. Pre nás je však priorita zisk primátu v lige a víťazstvo v Pohári Českej pošty," uviedol na klubovom webe tréner "viktoriánov" Dušan Uhrin ml. 

 

Bronzovú priečku z minulej sezóny obhajuje FK Mladá Boleslav, kam prišiel práve z Plzne slovenský reprezentant Michal Ďuriš. Ambíciu zopakovať solídne piate miesto majú v Tepliciach, naopak pražské tímy Slavia a Bohemians (13. a 14. priečka) by radi čo najskôr zabudli na nelichotivé účinkovanie v ročníku 2013/2014, keď sa na poslednú chvíľu zachránili medzi elitou. Do II. ligy zostúpili tradičný účastník najvyššej súťaže SK Sigma Olomouc ako aj 1. SC Znojmo, spomenuté duo nahradili Dynamo České Budějovice a FC Hradec Králové. Zápasy úvodného kola Synot ligy 2014/2015 sa odohrajú v troch dňoch. Po spomenutej piatkovej dvojzápasovej ouvertúre sú v sobotu 26. júla na programe štyri duely FC Hradec Králové - FK Teplice, 1. FK Příbram - FC Viktoria Plzeň, FK Baumit Jablonec - FC Zbrojovka Brno (všetky 17.00) a 1. FC Slovácko - SK Slavia Praha (20.15), v nedeľu sa odohrajú zostávajúce dva súboje FC Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav (17.00) a Dynamo České Budějovice - FC Slovan Liberec (20.15). 

Predbežný prehľad slovenských futbalistov na súpiskách A-tímov účastníkov najvyššej českej futbalovej súťaže Synot ligy pred jesennou časťou sezóny 2014/2015 podľa ich oficiálnych stránok (kluby sú zoradené podľa umiestnenia v uplynulej sezóne 2013/2014, na záver sú dvaja nováčikovia): 
AC Sparta Praha (1): Michal Breznaník 
FC Viktoria Plzeň (5): Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Marek Bakoš, Patrik Hrošovský, Martin Chrien 
FK Mladá Boleslav (1): Michal Ďuriš 
FC Slovan Liberec (6): Lukáš Hroššo, Ľuboš Kolár, Michal Obročník, Branislav Obžera, Tomáš Ďubek, Michal Hamuľak 
FK Teplice (1): Patrik Lukáč 
1. FC Slovácko (2): Tomáš Košút, Patrik Šimko 
FK Dukla Praha (5): Lukáš Štetina, Marek Hlinka, Róbert Kovaľ, Martin Chudý, Jakub Považanec 
FC Vysočina Jihlava (3): Vladimír Kukoľ, Matúš Marcin, Arnold Šimonek 
FC Zbrojovka Brno (2): Marek Kaščák, Miroslav Keresteš 
FC Baník Ostrava (1): Ján Greguš 
FK Baumit Jablonec (0) 
1. FK Příbram (2): Tomáš Hájovský, Martin Husár 
SK Slavia Praha (3): Matej Rakovan, Martin Dobrotka, Martin Juhar 
Bohemians 1905 (4): Martin Cseh, Ivan Lietava, Lukáš Pauschek, Matúš Mikuš 
SK Dynamo České Budějovice (3): Matej Podstavek, Jaroslav Machovec, Rastislav Chmelo 
FC Hradec Králové (1): Juraj Križko 

Program 1. kola nového ročníka najvyššej českej futbalovej súťaže - Synot ligy 2014/2015: 
Piatok 25. júla: Bohemians 1905 - AC Sparta Praha (18.00 h), FK Dukla Praha - FC Baník Ostrava (20.15) 
Sobota 26. júla: FC Hradec Králové - FK Teplice, 1. FK Příbram - FC Viktoria Plzeň, FK Baumit Jablonec - FC Zbrojovka Brno (všetky 17.00), 1. FC Slovácko - SK Slavia Praha (20.15) 
Nedeľa 27. júla: FC Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav (17.00), Dynamo České Budějovice - FC Slovan Liberec (20.15) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies