V Česku našli v 1,5 tone bravčového mäsa preparát proti parazitom

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 21:38 • 2 min
V Česku našli v 1,5 tone bravčového mäsa preparát proti parazitom

PRAHA - Zásielka chladeného bravčového mäsa z Belgicka určená pre český trh obsahovala nadlimitné množstvo preparátu Levimasol, ktorý sa používa proti zvieracím črevným parazitom. Informoval o tom dnes internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorcu Štátnej veterinárnej správy Josefa Dubena.

slovakia

left justify in out

Upozornenie veterinári dostali prostredníctvom systému rýchleho varovania RASFF. Podľa slov hovorcu bolo asi 1500 kilogramov bravčovej krkovičky s odporúčaným termínom spotreby 1. júla 2013 distribuovaných odberateľom.

Aj keď je mäso už po dátume spotreby, Mestská veterinárna správa v Prahe a podobné krajské zložky v Stredočeskom, Juhočeskom a Libereckom kraji sa prípadu budú venovať vzhľadom na riziko zmrazenia alebo využitia mäsa na výrobu údenín.

Ako vyplýva z informácií portálu Lidovky.cz, v čase kontroly sa inkriminované mäso už nenachádzalo v sklade distribučnej spoločnosti Animalco, ale dostalo sa už do predaja.

Podľa Dubenových slov by zdravie občanov nemalo byť v priamom ohrození.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies