V Česku na horách napadne do štvrtka až 30 centimetrov snehu, varujú meteorológovia

NETKY.SK • 5 Október 2016, 07:21 • 2 min
V Česku na horách napadne do štvrtka až 30 centimetrov snehu, varujú meteorológovia

PRAHA - Až 30 centimetrov snehu môže do noci na štvrtok napadnúť v horských oblastiach na severovýchode Českej republiky, varoval dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Dôvodom je prúdenie studeného vzduchu zo severovýchodu, informoval spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"V stredu očakávame v horách na severe a severovýchode výdatné zrážky, v polohách nad 800 metrov nad morom snehové," upozornili dnes českí meteorológovia, pričom zároveň ukončili varovanie pred silným vetrom a výdatnými dažďami.

 

"V polohách nad 1000 metrov nad morom môže do noci na štvrtok napadnúť 10 až 20 centimetrov, na hrebeňoch hôr ojedinele až 30 centimetrov nového, prevažne mokrého snehu," uvádza sa vo výstrahe.

 

Varovanie platí od stredajšieho rána až do polnoci pre polohy nad 1000 metrov ležiace v Olomouckom a Moravsko-sliezskom kraji. Snežiť by teda malo najmä v Jeseníkoch a Beskydách.

 

Ťažký mokrý sneh tam môže lámať konáre, vyvracať stromy a spôsobovať poruchy na rozvodných sieťach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies