V centre Trnavy sa už objavili prvé vonkajšie terasy

NETKY.SK • 12 Marec 2016, 13:34 • 2 min
V centre Trnavy sa už objavili prvé vonkajšie terasy

TRNAVA - V centre Trnavy sa už objavili prvé vonkajšie terasy, zriadili si ich odvážnejší majitelia kaviarní na Hlavnej ulici a Trojičnom námestí.

slovakia

left justify in out

Trnava ani v tomto roku podľa hovorcu radnice Pavla Tomašoviča nezvyšovala nájomné za pozemky pod sezónnymi sedeniami. Majitelia kaviarní, cukrární či reštaurácií platia už celé roky 20 centov za meter štvorcový a deň. Väčšina sezónnych terás pribúda podľa skúseností z minulých rokov v máji, končia obvykle v októbri.


V Trnave už tretí rok platia pravidlá, ktoré stanovujú, ako majú exteriérové terasy vyzerať. Na Hlavnej ulici musia byť stoličky umiestnené priamo na dlažbe, bez akýchkoľvek pódií a kobercov. Okrem toho musia byť odsunuté od budov najmenej dva metre. V tejto časti mesta nemôžu byť na ich prekrytie použité žiadne textilné strechy či mobilné markízy, ale len slnečníky. Terasy môžu byť ohraničené len zeleňou v mobilných kvetináčoch s jednotným dizajnom.

 

Vysadené v nich môžu byť len také rastliny, ktoré nepôsobia exoticky a ktoré odsúhlasil mestský úrad. Na Trojičnom námestí všeobecne záväzné nariadenie povoľuje použitie nízkych pódií, voľnejšie pravidlá tu platia aj pre ich prekrytie a ohraničenie. Aj tu však platí, že terasy nesmú byť napojené na inžinierske siete a nemôžu v nich byť umiestnené ani výčapy a ďalšie obchodné zariadenia. V ďalších častiach mesta sú podmienky pre umiestňovanie sezónnych terás voľnejšie.


Rozpočet Trnavy ráta v tomto roku s príjmom z prenájmu pozemkov pod sezónnymi terasami vo výške 35-tisíc eur.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies