V Čečensku otvorili prvú pláž pre ženy

NETKY.SK • 4 August 2015, 16:15 • 2 min
V Čečensku otvorili prvú pláž pre ženy

GROZNYJ - Čečenské úrady otvorili dnes prvú pláž určenú výhradne ženám. Nachádza sa na okraji Grozného, metropoly tejto prevažne moslimskej autonómnej republiky Ruskej federácie.

slovakia

left justify in out

Úrady otvorili pláž na brehu vodnej nádrže. Muži majú na ňu v súlade s islamskými pravidlami vstup zakázaný. Dočkajú sa však ani oni, keďže sa plánuje aj otvorenie pláže pre mužov. Navyše v tejto oblasti majú vyrásť aj sanatóriá a rekreačné strediská.
     

Čečenský prezident Ramzan Kadyrov využíva štedré dotácie z Kremľa na stabilizáciu regiónu, ktorý zdevastovali dve separatistické vojny, konštatovala agentúra AP.
     

Kadyrov sa podľa nej spolieha na svoje obávané bezpečnostné sily, ktoré tvoria bývalí povstalci, akým bol aj on sám. V krajine zaviedol islamské pravidlá vrátane povinného nosenia šatiek ženami na verejnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies