V byte v Liptovskom Mikuláši včera horelo, zasahovať museli hasiči

NETKY.SK • 15 November 2023, 11:45 • 2 min
V byte v Liptovskom Mikuláši včera horelo, zasahovať museli hasiči

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Včera, 14. novembra 2023 krátko pred 17:15 hod., bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline ohlásený požiar bytu na ulici Kolomana Sokola v Liptovskom Mikuláši.

slovakia

left justify in out

Na mieste udalosti zasahovalo 13 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Hasičskej stanice v Liptovskom Mikuláši, Hasičskej stanice v Liptovskom Hrádku a Hasičskej stanice v Ružomberku so 6 kusmi techniky. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiaru a Polícia.

 

Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že sa dymí z jedného z bytov na 6. poschodí 7-poschodového bytového domu. V požiarom zasiahnutom byte sa nachádzala staršia imobilná osoba. Jednotka pomocou hydraulického náradia otvorila bezpečnostné dvere, ktoré boli zničené a zatavené požiarom. Pomocou termokamery našli v byte osobu v bezvedomí. Nájdenú osobu transportovali na ošetrenie k posádke rýchlej lekárskej pomoci, ktorá osobu previezla na ďalšie ošetrenie do nemocnice.

 

Zásah sťažovalo husté zadymenie v byte aj na celom 6. poschodí bytového domu. Spoločne s hasičmi zasahujúcimi z výškovej techniky požiar krátko po 18:00 hod. lokalizovali a krátko po 20:30 hod. ho zlikvidovali. Zároveň skontrolovali a odvetrali susediace byty a spoločné priestory v bytovom dome.


Pravdepodobnou príčinou požiaru bol skrat batérie elektrobicykla.


Predbežná škoda bola odhadnutá na 150 000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR HaZZ Žilina, Foto: KR HaZZ Žilina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies