V Británii zadržali Poliaka a Čecha, ktorí v dodávke pašovali 79 funkčných zbraní

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 16:35 • 2 min
V Británii zadržali Poliaka a Čecha, ktorí v dodávke pašovali 79 funkčných zbraní

BRATISLAVA - Britská Národná kriminálna agentúra (NCA) zadržala dvoch mužov, poľskej a českej národnosti, ktorí sa v sobotu 1. júla snažili v dodávke prepašovať do Spojeného kráľovstva 79 funkčných strelných zbraní. Tie mali skryté v špeciálne upravených blokoch motorov. Páchateľov s vozidlom zastavili vo francúzskej obci Coquelles predtým, ako by sa dostali do Eurotunela.

slovakia

left justify in out

Príslušníci NCA zadržali pašerákov zbraní v rámci spolupráce s policajtmi z Metropolitnej polície z jednotky zameranej na boj proti organizovanému zločinu. Mužov, 59-ročného Poliaka Janusza Micheka a 23-ročného Čecha Denisa Kolenčukova žijúceho v anglickom meste Slough, obvinili z pašovania zbraní.

 

V pondelok sa obaja postavia pred Magistrátny súd v Uxbridgei.

Podľa námestníka riaditeľa NCA Grahama Gardnera je vyšetrovanie tohto prípadu v skorom štádiu. "Som presvedčený, že tieto zbrane mali slúžiť na kriminálne účely v Londýne a po celom Spojenom kráľovstve, a to nemusím hovoriť o riziku, ktoré predstavovali pre verejnosť," uviedol. V rámci vyšetrovania úrady prehľadali aj dom v Slough, v ktorom Kolenčukov žije.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies