Oddelenie plné lásky: Na novorodeneckom v Trenčíne majú niečo špeciálne

NETKY.SK • 7 August 2019, 11:29 • 2 min
Oddelenie plné lásky: Na novorodeneckom v Trenčíne majú niečo špeciálne

V trenčianskej nemocnici sa príkladne starajú aj o opustených novorodencov, majú tu špeciálne opatrovateľky.

slovakia

left justify in out

Bohužiaľ, nie každé bábätko má to šťastie, že je vytúžené a narodí sa do milujúcej rodiny. Lásku a pozornosť však nesmierne potrebujú všetky deti, aj tie, ktorých rodičia opustia len čo uzrú svetlo sveta. To, aké dôvody matky vedú k tomu, že svoje dieťatko nechajú v hniezde záchrany alebo ho jednoducho opustia, nám hodnotiť neprináleží, no jedno je isté. V nemocnici v Trenčíne je o nich napriek tomu dobre postarané.

 

img

 

V troch slovenských nemocniciach, medzi ktorými je aj tá trenčianska, fungujú projekty s názvom Dominika pre kukulíka a Kufrík pre kukulíka. Ide o iniciatívu Občianskeho združenia Návrat poskytujúcu pomoc novorodencom, ktorí ostali po pôrode samy.

 

Vo Fakultnej nemocnici Trenčín sa momentálne nachádzajú štyri detičky bez rodiny. Jedno z nich je tu už štyri mesiace. Starajú sa o nich špeciálne vyškolené opatrovateľky zo spomínaného občianskeho združenia, ktoré sa im venujú, poskytujú im psychologické a terapeutické služby, kŕmia ich či kolíšu. Dávajú im lásku, ktorú nemôžu dostať od svojich rodičov.

 

Okrem toho im zakladajú aj „kufrík“, do ktorého im sestričky spolu s terapeutkami ukladajú prvé spomienky. Môžu to byť fotografie, cumlík či pyžamko. Ten si dieťatko po opustení nemocnice berie so sebou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies