V Británii odobrali vzorky na prítomnosť koronavírusu zo 4 veľkých staníc

NETKY.SK • 2 August 2021, 18:38 • 2 min
V Británii odobrali vzorky na prítomnosť koronavírusu zo 4 veľkých staníc

LONDÝN - Na štyroch britských železničných staniciach robili testy na prítomnosť koronavírusu. Uskutočnila ich spoločnosť Network Rail ako prevádzkovateľ britskej železničnej infraštruktúry.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Štyrmi veľkými železničnými stanicami boli EustonBirmingham New Street, Liverpool Lime Street a Manchester Piccadilly. Vzorky odoberali z častí, ktorých sa cestujúci často dotýkajú, ako sú zábradlia eskalátorov a tiež vzorky vzduchu, keďže je už preukázané, že delta variant sa šíri vzduchom oveľa intenzívnejšie ako to bolo v prípade prvej vlny COVID-19.

 

img

 

Testy zopakovali aj vo vlakoch. Informuje o tom portál bbc.com, ktorý dodáva, že dopravné prostriedky v Británii počas pandémie čistia intenzívnejšie.

 

Výsledky testov, ktoré sa uskutočnili v januári a júni, skúmali výskumníci z univerzity Imperial College London a nezistili kontamináciu koronavírusom na nijakom povrchu ani čiastočky vírusu vo vzduchu. David Green, výskumník z Imperial College London, uviedol, že používanie filtrov a odoberanie vzoriek poskytuje "spôsob kvantifikácie množstva vírusu cirkulujúceho v týchto verejných priestoroch a tiež účinku zmierňujúcich stratégií, ako je čistenie a nosenie rúšok".

 

img


Rob Mole, manažér programu reakcie na pandémiu v spoločnosti Network Rail konštatoval, že výsledky testov sú "dôkazom" horlivého prístupu tímov, ktoré čistia stanice, a vlakového personálu pri udržiavaní bezpečnosti pasažierov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona