V Brazílii zaznamenali za posledný deň vyše 20-tisíc prípadov nákazy

NETKY.SK • 23 Máj 2020, 14:00 • 2 min
V Brazílii zaznamenali za posledný deň vyše 20-tisíc prípadov nákazy

RIO DE JANEIRO - Brazílske ministerstvo zdravotníctva v piatok oznámilo, že za 24 hodín zaznamenali 20 803 nových prípadov nákazy koronavírusom. V najhoršie zasiahnutom štáte v Latinskej Amerike je to rekordný denný prírastok nových prípadov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Brazília má  druhý najvyšší počet nakazených

Celkovo už Brazília eviduje 330 890 prípadov ochorenia COVID-19. V dôsledku toho dokonca na niekoľko hodín predbehla aj Rusko a mala tak druhý najvyšší počet potvrdených nakazených na svete. Podľa dát americkej Johns Hopkins University, ktorá vedie štatistiky, má však už Rusko 335 882 potvrdených prípadov.

 

img

Obyvatelia Paraisopolisu, jedného z najväčších slumov v Sao Paule, vyzývajú na  proteste vládu štátu Sao Paulo, aby venovala viac pozornosti chudobným štvrtiam počas koronavírusovej pandémie.

 

V Brazílii podľahlo vírusu vyše 21-tisíc ľudí
Brazília v piatok okrem toho oznámila, že za 24 hodín zaznamenali aj 1 001 nových úmrtí v dôsledku koronavírusu. Celkový počet mŕtvych sa tak zvýšil na 21 048.

 

img

Demonštranti držia transparent počas protestu požadujúceho obžalobu brazílskeho prezidenta Jaira Bolsonara

 

Zmierniť alebo sprísniť opatrenia?
Brazílske štáty a mestá v súčasnosti diskutujú o tom, či zmierniť alebo sprísniť reštriktívne opatrenia zamerané proti šíreniu nového koronavírusu. Starosta Ria de Janeiro chce v nasledujúcich dňoch postupne otvoriť obchody, ktorých prevádzka nie je nevyhnutná. Sao Paulo zase podľa denníka Folha de S. Paulo prehodnocuje svoje už skôr oznámené plány týkajúce sa znovuotvorenia obchodov a skôr zvažuje zavedenie obmedzenia pohybu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies