Ostreľovanie Chersonskej oblasti si vyžiadalo obeť a šesť zranených

NETKY.SK • 2 Október 2023, 10:30 • 2 min
Ostreľovanie Chersonskej oblasti si vyžiadalo obeť a šesť zranených

KYJEV - Pri ruskom ostreľovaní Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny zahynul v noci na pondelok jeden človek a šesť ľudí vrátane dvoch detí utrpelo zranenia, oznámil tamojší gubernátor Olexandr Prokudin.

slovakia

left justify in out

Ruské sily podnikli za uplynulých 24 hodín celkovo 71 útokov na Chersonskú oblasť, pričom cielili na rezidenčné oblasti aj obchody a zariadenia zdravotníckej infraštruktúry, uviedol Prokudin.

 

Administratívne centrum oblasti mesto Cherson bolo cieľom 20 vzdušných alebo pozemných útokov, dodal Prokudin. Ráno v pondelok tam záchranné zložky uhasili požiar, ktoré po ostreľovaní vznikol.


Ukrajina vlani v novembri vyhnala ruskú armádu po niekoľkých mesiacoch okupácie z Chersonskej oblasti na pravom brehu rieky Dneper. Rusko však naďalej pokračuje v ostreľovaní Chersonu a oblastí okolo neho z opačného brehu Dnepra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Reuters
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies