V Brazílii vyfotografovali albinotického tapíra

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 11:47 • 2 min
V Brazílii vyfotografovali albinotického tapíra

BRASÍLIA - Brazílskemu fotografovi Lucianovi Candisanimu sa podarilo vyfotografovať albinotického tapíra juhoamerického (Tapirus terrestris). Fotografia, ktorú zverejnil magazín National Geographic, je vôbec prvým známym záberom albinotickej formy tohto druhu tapíra z prírody.

slovakia

left justify in out

Candisani sa rozhodol nájsť tohto albína po tom, ako sa dozvedel o jeho údajných pozorovaniach v dažďových pralesoch na juhovýchode Brazílie. Vlani v máji sa preto vybral do rezervácie Votorantim v štáte Sao Paulo, kde v noci z úkrytu vyfotografoval množstvo tapírov, no žiadneho albína. Nastavil preto fotopascu, ktorá vyfotografovala všetko, čo sa pred ňou pohlo.

 

"Na chvíľu sa mi zastavilo srdce, keď som si prezeral zábery z jednej z nocí a na jednom z nich sa zrazu objavil biely tapír," uviedol Candisani, ktorý následne v spomínanej rezervácii rozmiestnil ďalšie fotopasce. Pomocou nich sa mu podarilo vyfotiť aj iné málokedy pozorované živočíchy, ako je napríklad pes pralesný (Speothos venaticus). "Ohrozený atlantický prales ukrýva pre vedu ešte množstvo prekvapení," dodal fotograf.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies