V bratislavskom Volkswagene by sa mohol vyrábať nový model Bentley

NETKY.SK • 20 Marec 2013, 13:40 • 2 min
V bratislavskom Volkswagene by sa mohol vyrábať nový model Bentley

BRATISLAVA - Nový model britskej automobilky Bentley s pracovným názvom Falcon by sa mohol vyrábať v Bratislave. Podľa šéfa firmy Wolfganga Schreibera by mohla dostať prednosť pred domácim závodom v Crewe. Informuje o tom portál sme.sk s odvolaním sa na britský denník Guardian.

slovakia

left justify in out

Bratislavu ako centrum výroby nového modelu uprednostňuje vedenie nemeckej automobilky Volkswagen, ktorá Bentley vlastní. Spoločnosť sa však ešte definitívne nerozhodla, alternatívnou možnosťou je, že by sa dielce naďalej vyrábali v Británii a do Bratislavy by sa následne prepravili na zmontovanie.

V hlavnom meste Slovenska už v súčasnosti Volkswagen vyrába napríklad luxusné vozidlá Porsche Cayenne a Volkswagen Touareg, pripomína Guardian. Podľa Schreibera je Bratislava v porovnaní s Anglickom atraktívna pre nižšie mzdy. Produkcia nového modelu Bentley by sa mala začať v rokoch 2015 až 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies