V Bratislave zatkli Rumuna Mariana R. pre podvody hľadaného aj FBI

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 12:24 • 2 min
V Bratislave zatkli Rumuna Mariana R. pre podvody hľadaného aj FBI

BRATISLAVA - Slovenskí policajti zatkli v Bratislave 32-ročného Rumuna Mariana R., hľadaného aj Federálnym vyšetrovacím úradom Spojených štátov amerických (FBI). Rumuna hľadali pre podvody v USA aj v Európe, vo štvrtok 12. marca skončil v rukách slovenských policajtov.

slovakia

left justify in out

"Marian R. údajne páchal závažné ekonomické zločiny na medzinárodnej úrovni. Nielen v USA, ale aj v Európe počítačovými podvodmi a nelegálnymi bankovými prevodmi spôsobil škodu najmenej 10 miliónov dolárov," informoval agentúru SITA hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka. Ako dodal, v USA hľadanému Rumunovi hrozí až 30 rokov väzenia.


Pre závažnú ekonomickú kriminalitu hľadala Mariana R. aj FBI. Oblastný súd vo Washingtone, D.C.na neho vydal medzinárodný zatýkací rozkaz. Mali totiž podozrenie, že hľadaný by sa mohol dočasne skrývať v Česku alebo na Slovensku. Agenti FBI preto začiatkom marca požiadali cez Interpol českú aj slovenskú políciu o spoluprácu, informuje ďalej Slivka. Po hľadanom Rumunovi začali pátrať policajti Prezídia Policajného zboru. Minulý štvrtok Mariana policajti spozorovali na Bajkalskej ulici v Bratislave. Slovenskí policajti spolu s agentmi FBI a Interpolom pripravili bleskovú akciu a hľadaného Rumuna zatkli tesne pred poludním na čerpacej stanici na Bajkalskej, neďaleko bytového komplexu, kde bol spozorovaný. Policajtom cieľového pátrania asistovala aj zásahová jednotka bratislavských policajtov, pri zásahu sa nikto nezranil. „Celý priestor bol obsadený políciou. Mali sme totiž o hľadanom informácie, že je veľmi obozretný a okolie vždy najprv podrobne monitoruje. Pre úspešnosť akcie bolo preto potrebné doslova splynúť s prostredím, “ opísal akciu prvý viceprezident Policajného zboru Milan Lučanský. Zatknutý Rumun Marian R. je vo väzbe a rozhoduje sa o jeho vydaní do USA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies