V Bratislave zadržali prevádzača migrantov z Maďarska

NETKY.SK • 29 August 2015, 07:15 • 2 min
V Bratislave zadržali prevádzača migrantov z Maďarska

BRATISLAVA - Policajná hliadka zadržala vo štvrtok medzi Lozornom a Malackami vodiča, občana Nemecka pakistanskej národnosti, ktorý v aute prevážal ďalšie dve osoby.

slovakia

left justify in out

Tie však nevedeli hodnoverne preukázať svoju totožnosť. Agentúru SITA o tom informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Migranti vo veku 29 a 41 rokov cestovali z Maďarskej republiky a ich cieľom bola Spolková republika Nemecko. Na území Slovenska sa však zdržovali neoprávnene.


Policajti neskôr zistili, že jeden z cestujúcich bol žiadateľom o azyl v Maďarsku, preto ho vrátia na územie Maďarska. Druhého muža vrátia do Maďarska v rámci readmisnej dohody. Vodič vozidla bude podľa všetkého obvinený a v superrýchlom konaní odsúdený za prevádzačstvo. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.


Policajti v zvýšenej miere monitorujú štátne hranice s Maďarskom, Rakúskom a niektoré hraničné priechody na štátnej hranici s Maďarskom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies