Real Madrid predstihol Atletico, ktoré prehralo druhý zápas za sebou

NETKY.SK • 10 Február 2019, 11:44 • 2 min
Real Madrid predstihol Atletico, ktoré prehralo druhý zápas za sebou

MADRID - Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v sobotňajšom zápase 23. kola španielskej ligy na pôde mestského rivala Atletica 3:1.

slovakia

left justify in out

Víťazstvom sa dostali na druhé miesto tabuľky o bod práve pred Atletico, ktorému uštedrili prvú domácu prehru v tejto sezóne najvyššej súťaže.

 

Real dosiahol piate ligové víťazstvo za sebou. "Splnili sme náš predzápasový cieľ. Dostali sme sa na druhé miesto tabuľky a priblížili sme sa k FC Barcelona," povedal kapitán Realu Sergio Ramos a dodal: "Liga ešte nie je na konci. Stále sa hrá o mnoho bodov. Budeme bojovať do konca a snažiť sa čo najviac sťažiť Barcelone cestu k titulu."

 

V madridskom derby sa do vedenia dostal Real v 16. minúte, keď sa v šestnástke po rohovom kope dostal k lopte Casemiro a z blízkosti prekonal brankára Jana Oblaka - 0:1. V 25. minúte duelu prvýkrát rozhodcovia použili systém VAR. Vyrovnanie Antoinea Griezmanna, ktorého presnou prihrávkou poslal do úniku Angel Correa, najskôr pre ofsajd neuznali, no po následnej konzultácii svoje rozhodnutie zmenili - 1:1. Na konci prvého polčasu sa do vedenia dostal opäť Real. Po faule Joseho Gimeneza na Viniciusa Juniora nariadil španielsky arbiter Javier Fernandez pokutový kop a Ramos sa nemýlil - 1:2. Vyrovnávajúci gól Atletica rozhodcovia v 54. minúte zápasu neuznali, keď systém VAR potvrdil postavenie Alvara Moratu mimo hry. V 74. minúte zvýšil vedenie Realu krížnou strelou Gareth Bale - 1:3. Od 80. minúty Atletico dohrávalo bez vylúčeného Thomasa Parteya.

 

"Musíte odohrať bezchybný zápas, aby ste tu vyhrali. Nám sa to v sobotu podarilo," povedal kouč hostí Santiago Solari podľa agentúry AP.

 

Real Madrid sa nachádza na druhej priečke La Ligy s mankom 5 bodov na FC Barcelona, líder súťaže má však zápas k dobru. Atletico Madrid prehrou kleslo na tretiu priečku, o bod práve za Real. Zverenci Diega Simeoneho utrpeli druhú ligovú prehru za sebou, keď v predchádzajúcom kole nestačili na Betis Sevilla (0:1), dovtedy nevyšli bodovo naprázdno od tretieho kola.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies