V Bratislave vystúpi spevácky zbor Omnes Populi s programom sakrálnej hudby

NETKY.SK • 3 August 2011, 09:48 • 2 min
V Bratislave vystúpi spevácky zbor Omnes Populi s programom sakrálnej hudby

V Bratislave vystúpi spevácky zbor Omnes Populi s programom sakrálnej hudby - Kultúra Spevácky zbor Omnes Populi z Granady s dirigentom Antoniom Peraltom vystúpi v bratislavskej Katedrále sv. Martina s programom sakrálnej hudby.

slovakia

left justify in out

img

Spevácky zbor Omnes Populi z Granady s dirigentom Antoniom Peraltom vystúpi v bratislavskej Katedrále sv. Martina s programom sakrálnej hudby. Koncert sa uskutoční v piatok 5. augusta o 19.00 h.
      Členovia tohto mládežníckeho speváckeho zboru uvedú diela španielskych a iných známych svetových autorov. Budú medzi nimi skladby Pedra de Escobara (1465-1535), Francisa Guerrera (1528-1599), Luisa Iruarrízaga (1891-1928), Johannesa Brahmsa (1833-1891) a ďalších. Súčasťou programu bude aj známa skladba Ave María od troch autorov - Tomása Luisa de Victoria, Camille Saint-Saensa a Josého Maríu Guervósa. Vstup na koncert je voľný.
      Spevácky zbor Omnes Populi vznikol v roku 1998 v rámci mládežníckych hudobných aktivít v mestečku Motril neďaleko Granady. Venuje sa interpretácii klasickej hudby, svetskej i sakrálnej. Účinkuje pri rôznych slávnostných príležitostiach a počas cirkevných sviatkov v Španielsku, ale i v zahraničí. Zbor spolupracuje s prestížnym španielskym vokálnym telesom Schola Gregoriana Hispana, má kontakty so speváckymi zbormi v Nemecku, Škótsku a ďalšími. Členovia Omnes Populi uskutočnili koncertné turné v Nemecku, účinkovali na festivale v Edinburghu. Vo svojom repertoári majú aj diela Claudia Monteverdiho, Johanna Sebastiana Bacha či Wolfganga Amadea Mozarta. Teleso interpretuje však aj ľudovú hudbu z rôznych regiónov Španielska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies