V Bratislave uviedli českú komédiu Celebrity s.r.o., odhaľuje netradičnú tematiku zo zákulisia seriálov

NETKY.SK • 29 Október 2015, 09:30 • 2 min
V Bratislave uviedli českú komédiu Celebrity s.r.o., odhaľuje netradičnú tematiku zo zákulisia seriálov

BRATISLAVA - V stredu večer uviedli v bratislavskom Bory Mall v premiére českú komédiu Celebrity s.r.o. O scenár filmu v réžii Miloslava Šmídmajera sa postarali Petr Hudský a Jiří Mádl, ktorý v snímke zároveň stvárnil hlavnú postavu. Po jeho boku sa objavila debutujúca slovenská herečka Monika Horváthová a hereckú zostavu doplnili Filip Kaňkovský, Vilma Cibulková, Robert Jašków, Zuzana Bydžovská a ďalší. V snímke si zahralo i viacero Slovákov, okrem Horváthovej napríklad aj Andrea Kerestešová, Marián Geišberg, Miro Mráz a v jednej scéne sa objavila tiež Gabriela Marcinková.

slovakia

left justify in out

Komédia, ktorú nakrútili podľa divadelnej hry Antonína Procházku Celebrity s.r.o., by mala podľa slov tvorcov pritiahnuť divákov najmä netradičnou tematikou odhaľujúcou zákulisie výroby nekonečných seriálov. „Bavilo nás, že je to z televízneho prostredia, pretože som mal pocit, že toto prostredie nie je natoľko využité a ponúkalo sa tam veľa vtipných a vďačných motívov,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA Miloslav Šmídmajer.

 

„Ten film odhaľuje princípy, ako sa tvoria nekonečné seriály či ako sa môžete postavy, keď vám prestane vyhovovať alebo nemá úspech, zbaviť. Keď je vám ten herec sympatický, tak ho pošlete študovať do Anglicka, keď nie, tak ho prejde auto alebo dokonca buldozér. Pracuje sa, samozrejme, s product placementom, takže vykresľujeme aj to, ako sa riešia takéto veci, ako sa tlačí na pílu, ako sa obsadzuje, ako sa šetrí na kulisách, všetky tieto zákulisné veci, všetko to tam je,“ priblížil režisér, podľa ktorého divadelná predloha snímky dlho čakala na scenáristu, ktorý by sa ujal jej filmového spracovania.

 

„Pomerne dlho hľadali scenáristu, ktorý by z toho dokázal urobiť film. Dosť ich to vzdalo, no potom prišiel Petr Hudský a krátko na to sme boli s Jirkom Mádlom v Berlíne s jeho filmom Pojedeme k moři, ktorý som produkoval a tam som mu navrhol spoluprácu na tejto snímke, s tým, že by si v nej mohol aj zahrať, ale poprosil som ho, aby z hlavnej postavy urobil väčšiu osobnosť. On ju zmenil a celé to trošku priostril a okorenil - je to trochu drsnejšie, ako to malo byť pôvodne. Polroka som nad tým premýšľal, či je to takto lepšie, ale vedel som, že Jirkova verzia je originálnejšia a filmovejšia, akurát som si na niektoré motívy musel chvíľu zvykať,“ priznal režisér.

 


Nad obsadením Šmídmajer vraj ani chvíľu neváhal. „Vždy viem, koho obsadiť. Vedel som, že chcem Jirku Mádla, vedel som, že chcem ako mafiána Roberta Jaškówa, vedel som, že chcem Vilmu Cibulkovú ako producentku,“ vymenoval. Hlavnú ženskú postavu sa rozhodol obsadiť napokon Slovenkou. „My máme v Čechách šikovné herečky, ale keď potrebujeme skutočne pôvabnú, tak musíme na Slovensko, to sa tak nejako stalo v posledných rokoch trendom. Skúsil som nakoniec Moniku, pretože ona mi príde veľmi romanticky, je to prvok, ktorý zjemňuje celú komédiu, ktorá je tak trošku drzá. Myslím, že to je celkom dobrá protiváha. Potom je tam v malej roli pôvabná Gabriela Marcinková, seriálovú herečku-milenku hrá Andrea Kerestešová, v role technika a špeha sa objaví Miro Mráz a zahral si tam aj Marián Geišberg. Takže spolu s Monikou Horváthovou tam majú Slováci bohaté zastúpenie,“ uviedol Šmídmajer.


Režisérovi sa Geišbergov prejav podľa jeho slov veľmi zapáčil. „Marián v role Jožka bol neskutočne svojrázny, naozaj rozkošná postava, už len kvôli nemu sa na ten film môžem pozerať viackrát za sebou, neskutočne ma baví,“ poznamenal. Snímka vznikala na dve etapy. Prvú časť nakrúcali v marci a v apríli v štúdiu seriálu Všechny moje lásky (2015) televízie Prima, ktorý mal v tom čase prestávku. Na druhej časti filmu pracovali v lete v slovenskej dedinke Vlkolínec a v moravskom Rožnove pod Radhoštěm. Spolupráca s Primou bola podľa Šmídmajera veľmi príjemná. „Televízia bola veľkorysá, sú tam šikovní a inteligentní ľudia, ktorí vedia, že ide o komédiu, takže im tá tematika nevadila. Ale je pravda, že scenár videla aj Nova a odmietla ho. Neviem, či to zobrali nejako vážne,“ zasmial sa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies