V Bratislave slávnostne otvorili Európsky kontaktný bod

NETKY.SK • 1 Február 2011, 08:01 • 2 min
V Bratislave slávnostne otvorili Európsky kontaktný bod

V Bratislave slávnostne otvorili Európsky kontaktný bod - Kultúra Na pôde Domu Európskej únie v Bratislave dnes slávnostne otvorili Európsky kontaktný bod (EKB), ktorý má priniesť nové príležitosti pre občianske iniciatívy. Kanceláriu so sídlom v Divadeln

slovakia

left justify in out

img

Na pôde Domu Európskej únie v Bratislave dnes slávnostne otvorili Európsky kontaktný bod (EKB), ktorý má priniesť nové príležitosti pre občianske iniciatívy. Kanceláriu so sídlom v Divadelnom ústave na Jakubovom námestí zriadilo Ministerstvo kultúry (MK) SR v súlade s programovým vyhlásením vlády. Jeho primárnou úlohou je propagácia grantového programu Európa pre občanov a pomoc žiadateľom o grant pri príprave medzinárodných projektov občianskych aktivít.
Komunitárny program EÚ Európa pre občanov podporuje celý rad aktivít a organizácií podporujúcich "aktívne európske občianstvo" a tým zabezpečuje zapojenie občanov a organizácií občianskej spoločnosti do procesu európskej integrácie. Na EKB sa môžu obrátiť napríklad mestá a obce, ktoré si pripravujú družobné partnerstvo.
"Sme pripravení žiadosti odkonzultovať, pripraviť projektovú žiadosť, odkonzultovať projektový manažment a rozpočet projektov a uschopniť tak žiadateľov, aby boli úspešní vo výberovom konaní," povedala pre TASR riaditeľka EKB Slovensko Miroslava Ľachká.
V rámci programu Európa pre občanov môžu miestne a regionálne orgány a neziskové organizácie získať podporu na diskusné podujatia, konferencie, workshopy, umelecké dielne, športové podujatia, štúdie a iné občianske aktivity rôznorodého charakteru. Základnou podmienkou je, aby boli projekty založené na medzinárodnej spolupráci a zohľadnili aktuálne európske témy.
O dôležitosti využívania grantových možností, ktoré poskytujú európske programy, je presvedčená aj štátna tajomníčka MK SR Natália Cehláriková. "Síce vstupom Slovenska máme otvorený prístup do všetkých komunitárnych programov, ale niekedy je zložité pre naše subjekty ich využívať, keď nemajú dostatok informácií," uviedla pre TASR Cehláriková, ktorá od kancelárie očakáva zvýšenie úspešnosti a účasti slovenských subjektov v medzinárodných projektoch a tým intenzívnejšie čerpanie grantových peňazí z európskych zdrojov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies