V Bolzane odstránili vianočný stromček. Dôvod? Aby neurazil moslimskú delegáciu...

NETKY.SK • 19 December 2017, 11:14 • 2 min
V Bolzane odstránili vianočný stromček. Dôvod? Aby neurazil moslimskú delegáciu...

Niektoré talianske médiá informujú o nechutnom incidente z talianskeho Bolzana, kde pred návštevou moslimskej delegácie odstránili z radnice vianočný stromček. Zdôvodnili to tým, že by mohol uraziť ich city...

slovakia

left justify in out

Strom na mestskej radnici vyzdobila asociácia športových veteránov pre ceremóniu atléta roku. Nechýbali na ňom tradičné vianočné symboly, píše server Stredoevropan.cz.

 

Aké bolo prekvapenie prezidenta športovej veteránskej asociácie, keď mu zavolali z radnice so žiadosťou, aby vianočný stromček a ozdoby na ňom odstránili, pretože radnicu navšívi moslimská asociácia a "urazilo by to ich city".

 

Miestny politik Allesandro Urzi  počul o incidente a nazval ho barbarstvom talianskej kultúry. V inom článku napísal, že "strom bol obetovaný na oltár dobra".

 

"Rešpekt pre všetky náboženstvá nesmie byť zamieňaný s odstraňovaním tradičných symbolov, na ktorých je naša spoločnosť postavená. Veriaci aj neveriaci v nich vnímajú elementy, ktoré tvorili našu identitu," povedal Urzi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies