V bojoch na strane Islamského štátu zahynul ďalší Gruzínec

NETKY.SK • 25 Január 2016, 13:27 • 2 min
V bojoch na strane Islamského štátu zahynul ďalší Gruzínec

TBILISI - Gruzínske úrady informovali dnes o smrti ďalšieho Gruzínca, ktorý bojoval v Sýrii na strane extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa gruzínskej tajnej služby Nino Giozgobianiová pre agentúru AP potvrdila smrť muža z adžarského okresu ležiaceho pri hranici s Tureckom. Muž sa asi pred rokom pridal k IS a nedávno prišiel v bojoch v Sýrii o život. Podľa AP ide o jedného z asi 100 Gruzíncov bojujúcich v radoch IS, pričom 15 z nich v bojoch zahynulo.

 

Gruzínske médiá minulý týždeň informovali o smrti dvoch mužov z oblasti údolia Pankisi, ktorí padli v bojoch na strane islamistov. AP pripomenula, že rodák z údolia Pankisi, Tarchan Batirašvili, sa stal jedným z najvplyvnejších veliteľov IS, pričom je známy pod bojovým menom abú Umar aš-Šišání. Jednotky pod jeho velením sa napríklad zúčastnili útokov na sýrske vojenské základne v okolí mesta Aleppo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies