V bojnickej zoo sa narodila antilopa vraná

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 10:13 • 2 min
V bojnickej zoo sa narodila antilopa vraná

BOJNICE - Bojnická zoologická záhrada sa v sobotu 4. apríla rozrástla o nový prírastok. Samica antilopy vranej Farka priviedla na svet zdravé mláďa – samičku. Informovala o tom Simona Kubičková zo Zoo Bojnice.

slovakia

left justify in out

"Mladá samička aj s mamou sú zatiaľ pred zrakmi návštevníkov skryté, časom sa však pridajú k stádu a bude ich možné vidieť vo výbehu," uviedla Kubičková.

 

Antilopa vraná patrí k najimpozantnejším africkým antilopám. V kohútiku meria 120 až 140 cm a váži 200 až 270 kg. Samce sú na rozdiel od samíc väčšie a čierno sfarbené. Samice sú menšie a svetlejšie, obvykle hnedé až tmavohnedé. Obe pohlavia majú charakteristické biele brucho a masku na tvári, tiež oblúkovito zahnuté rohy, u samcov sú však výrazne väčšie. Dožívajú sa 18 rokov.

Malá antilopa nie je jediným jarným prírastkom bojnickej zoo, ešte v polovici marca sa tam narodili dve paovce hrivnaté a oryx juhoafrický. K najvzácnejším prírastkom z posledného obdobia patria aj dva malé levy berberské, ktoré vo voľnej prírode vyhynuli. Ramzes a Zara sa mame Gine narodili 30. decembra 2014 a pravdepodobne nebudú jedinými mláďatami svojho druhu v zoo, samica Buba by mala byť totiž gravidná.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies