V Bojnickej nemocnici sa za dva týždne potvrdili tri prípady prasacej chrípky

NETKY.SK • 17 Február 2013, 18:17 • 2 min
V Bojnickej nemocnici sa za dva týždne potvrdili tri prípady prasacej chrípky

Nemocnica v Bojniciach za uplynulé dva týždne zaznamenala šesť prípadov, u ktorých sa prejavovali príznaky chrípky typu A(H1N1). Z toho u troch pacientov sa prasacia chrípka potvrdila. Lekári ešte čakajú na výsledky testov jednej pacientky, ktorá momentálne leží na pľúcnom oddelení.

slovakia

left justify in out

Ako informovala námestníčka pre ošetrovateľstvo Nemocnice s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach Iveta Pastieriková, lekári čakajú na výsledky pacientky s ročníkom narodenia 1958, u ktorej je podozrenie na chrípku typu A(H1N1).

"Okrem posledného prípadu sme za posledný týždeň zaznamenali potvrdenie tohto typu chrípky u dvoch pacientov, matky s ročníkom narodenia 1960 a syna s ročníkom narodenia 1982, ktorí však medzičasom boli prepustení do domácej liečby," doplnila Pastieriková.

Bojnická nemocnica zaznamenala prípad prasacej chrípky aj pred dvoma týždňami, u pacientky pľúcneho oddelenia s ročníkom narodenia 1973. Tá však už bola z nemocnice prepustená a momentálne sa nachádza v domácej liečbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies