V Bielorusku sa včera začali každoročné mobilizačné cvičenia, trvať by mali desať dní.

NETKY.SK • 22 Jún 2023, 07:30 • 2 min
V Bielorusku sa včera začali každoročné mobilizačné cvičenia, trvať by mali desať dní.

MINSK - Bieloruská armáda v stredu začala každoročné mobilizačné cvičenia, ktoré potrvajú desať dní. Ich cieľom je posúdiť stupeň pripravenosti štátnych inštitúcií na mobilizáciu záložníkov.

slovakia

left justify in out

Bieloruská armáda v stredu začala každoročné mobilizačné cvičenia, ktoré potrvajú desať dní. Ich cieľom je posúdiť stupeň pripravenosti štátnych inštitúcií na mobilizáciu záložníkov. Informuje o tom tamojšie ministerstvo obrany. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

 

Každý bieloruský muž vo veku 18 až 27 rokov je povinný absolvovať základnú vojenskú službu a po jej dokončení zostať v zálohe. Bielorusko sa zatiaľ priamo nezapojilo do vojny na Ukrajine, hoci bieloruské a ruské jednotky pravidelne absolvujú spoločné cvičenia a Rusko z bieloruského územia útočí na Ukrajinu. Rusko tam tiež minulý týždeň vyslalo taktické jadrové zbrane. Bieloruský prezident Alexander Lukašenko tvrdí, že sa jeho krajina do konfliktu zapojí iba v prípade, ak bude proti nej vedená agresia v plnom rozsahu zo strany Západu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies