V Benátkach chcú zaviesť ďalší kontroverzný zákaz: Vo večerných hodinách v meste už pri sebe nebudete môcť mať alkohol

NETKY.SK • 27 September 2018, 08:04 • 2 min
V Benátkach chcú zaviesť ďalší kontroverzný zákaz: Vo večerných hodinách v meste už pri sebe nebudete môcť mať alkohol

BENÁTKY - Ak sa po uliciach Benátok budete po 19:00 pohybovať s fľašami alkoholu, hoci aj v nákupnej taške, budete riskovať mastnú pokutu.

slovakia

left justify in out

Opatrenie bude zamerané najmä na opilcov, jeho cieľom nebude zastavovať bežných ľudí, ktorí si v obchode nakúpia alkohol, obhajuje svoj návrh polícia. Zákaz, o ktorom budú príslušné orgány hlasovať v októbri, sa týka prenosu alkoholu za účelom konzumácie vo verejnom priestore bez "oprávneného dôvodu" a vzťahuje sa na akékoľvek alkoholické nápoje. Miestni toto opatrenie považujú za "jeden z najprísnejších predpisov" na celom severovýchode Talianska.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Okrem toho Benátky plánujú prijať i ďalšie kontroverzne vnímané opatrenie - zákaz sedenia či ležania na zemi, o ktorom sa má taktiež hlasovať rozhodnúť októbri. Ak opatrenie odsúhlasí, turistom budú hroziť za takéto odpočívanie na akýkoľvek nepovolených miestach pokuty v rozmedzí 50-500 eur.

 

Turisticky vyhľadávané Benátky sú pritom i teraz známe mnohými prísnymi pravidlami, pričom zákaz sedenia na zemi už platí na niektorých najvyhľadávanejších miestach. Za takéto nepovolené odpočívanie hrozí napríklad na Námestí svätého Marka turistom až 200-eurová pokuta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies