V belgickom parlamente opäť platí štvrtý stupeň ohrozenia teroristickým útokom

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 12:14 • 2 min
V belgickom parlamente opäť platí štvrtý stupeň ohrozenia teroristickým útokom

BRUSEL - V belgickom federálnom parlamente znova platí štvrtý, najvyšší, stupeň ohrozenia teroristickým útokom. Potvrdil to dnes predseda poslaneckej snemovne Siegfried Bracke, ktorý spresnil, že rozhodnutie o tom prijali poslanci v nedeľu večer.

slovakia

left justify in out

Podľa webovej stránky denníka Le Soir Bracke dodal, že s návrhom zvýšiť stupeň ohrozenia prišla predsedníčka Senátu Christine Defraigneová na základe odporúčania veliteľa ochranky parlamentu, generála Harryho Vindevogela. Bracke zdôraznil, že sa tak nestalo na základe odporúčania Úradu pre analýzu teroristických hrozieb (OCAM/OCAD).

 

OCAM/OCAD vyhlásil najvyšší stupeň pohotovosti na celom území krajiny vyhlásený okamžite po atentátoch, ku ktorým došlo pred týždňom na bruselskom letisku Zaventem a na stanici metra Maelbeek. Atentáty si spolu vyžiadali životy 35 ľudí a 340 zranených. Stupeň ohrozenia bol minulý štvrtok znížený na tretí stupeň. OCAM/OCAD však upozornil, že situácia je stále "mimoriadna" a "vážna" a že ďalší útok je "pravdepodobný a možný".

 

V utorok 22. marca zaútočili extrémisti v Bruseli na letisku Zaventem a na stanici metra Maelbeek. K atentátom sa prihlásila organizácia Islamský štát (IS).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies