V Bánovciach nad Bebravou dohrýzol pitbull deväťročné dievča

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 10:55 • 2 min
V Bánovciach nad Bebravou dohrýzol pitbull deväťročné dievča

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Na Školskej ulici v Bánovciach nad Bebravou dohrýzol 21. marca podvečer deväťročné dievča pitbull. Pes následne útočil aj na policajta, ktorý pred ním dievča bránil. Bánovský vyšetrovateľ už v tejto súvislosti začal trestné stíhanie, a to pre trestný čin ublíženia na zdraví. TASR o tom dnes informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

slovakia

left justify in out

Útok psa ohlásil policajnej hliadke malý chlapec, ktorý bol rozrušený a kričal, že k napadnutiu došlo na vedľajšej ulici. Po príchode na miesto policajti zbadali, že na zemi sedí malé dievča, na ktoré útočil hnedý bojový pes bez obojka. Dievča sa pred útokom bránilo rukami. "Službukonajúci policajt okamžite pribehol k dievčatku a psa od nej odkopol. Ten neustále útočil a pokúšal sa uhryznúť policajta. Preto policajt v zmysle zákona použil služobnú zbraň a na psa vystrelil. Hliadka pohryzené a vyľakané dievčatko odviezla do nemocnice na ošetrenie, nakoľko malo poranenia na rukách a nohách," uviedla k prípadu Antalová.

 

Podľa doterajších zistení polície, majiteľ dostatočne nezabezpečil svojho psa a ten za doposiaľ nezistených okolností ušiel z riadne oploteného pozemku. Následne na Školskej ulici napadol deväťročné dieťa. "Pes bol utratený veterinárom a bude prevezený na stredisko štátnej regionálnej, veterinárnej a potravinovej správy na vyšetrenie vírusu besnoty. Od svojho narodenia - augusta minulého roka totiž doposiaľ nebol vakcinovaný proti besnote," ozrejmila Antalová.

 

Doplnila, že v uvedenej veci naďalej prebieha policajné vyšetrovanie. "V prípade preukázania viny voči konkrétnej osobe, jej v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," uzavrela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies