AKTUALIZOVANÉ Zomrel strelec z azylového domu, policajtov odzbrojil na izbe

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 14:01 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Zomrel strelec z azylového domu, policajtov odzbrojil na izbe

PRAHA - Muž, ktorý postrelil v utorok dvoch policajtov v Domažliciach v českom Plzenskom kraji, odzbrojil túto dvojicu zákona priamo na izbe azylového domu. Vyplýva to zo zistení českého denníka Právo. Strelec následne spáchal samovraždu strelou do hlavy. Prípadom sa začala zaoberať Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov.

slovakia

left justify in out

Ppsychicky chorý 34-ročný muž bol pri sanitke, keď na miesto prišla privolaná hliadka. Tá s ním následne odišla pravdepodobne po nejaké veci do izby v azylovom dome, kde muž na policajtov zaútočil a vzal im zbraň. Následne sa z izby ozvala streľba. Útočník strelnému poraneniu, ktoré si sám spôsobil, podľahol, dvaja zranení policajti nie sú v ohrození života.

 

Polícia informácie zverejnené spravodajským serverom Novinky.cz nekomentovala.

 

Na mieste incidentu zasahujú pracovníci odboru vnútornej kontroly a detektívi Generálnej inšpekcie bezpečnostných zborov. "Boli postrelení dvaja policajti a jeden muž zomrel. Strieľalo sa služobnou zbraňou," povedal pre Právo vedúci inšpekcie Ivo Mitáček s tým, že prípadom sa budú zaoberať.

 

Útočník bol podľa riaditeľa Diecéznej charity v Plzni Jiřího Lodra, ktorá azylový dom prevádzkuje, klient, u ktorého sa zhoršil zdravotný stav a mali ho previesť do nemocnice. V dome býval približne rok a trpel schizofréniou.

 

Mužov stav sa zhoršil v noci na utorok. Po tom, ako odmietol nastúpiť do sanitky, privolali na pomoc políciu.

 

Azylový dom Diecéznej charity v Plzni má kapacitu 29 lôžok. Ubytovanie poskytuje dospelým i deťom so sprievodom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies