V Azerbajdžane poslali do väzenia siedmich džihádistov

NETKY.SK • 17 November 2016, 07:05 • 2 min
V Azerbajdžane poslali do väzenia siedmich džihádistov

BAKU - V Azerbajdžane odsúdili v stredu sedem osôb obvinených zo spolupráce s extrémistickou organizáciou Islamský štát (IS) a inými džihádistickými zoskupeniami. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Súd v azerbajdžanskej metropole Baku vymeral siedmim mužom nepodmienečné tresty väzenia v trvaní dva až 14 rokov po tom, ako ich uznal za vinných z terorizmu a pôsobenia v zakázaných militantných skupinách.

 

Podľa vyšetrovateľov všetci siedmi odsúdení bojovali v rokoch 2013-2015 v radoch Islamského štátu a iných džihádistických zoskupeniach. Po návrate z Blízkeho východu ich zadržali azerbajdžanské bezpečnostné sily.

 

Azerbajdžan, štát s väčšinovým moslimským obyvateľstvom a bohatými energetickými zdrojmi, ležiaci na pobreží Kaspického mora, si zachováva úzke vzťahy s Washingtonom a nekompromisne zasahuje proti svojim občanom, ktorí sú podozriví z členstva alebo podpory niektorej z islamistických skupín na Blízkom východe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies