V austrálskom parku Kings Canyon usmrtil blesk turistu

NETKY.SK • 2 Január 2018, 10:41 • 2 min
V austrálskom parku Kings Canyon usmrtil blesk turistu

SYDNEY - Blesk pripravil o život v pondelok 35-ročného muža v austrálskom parku Kings Canyon v strednej časti krajiny. S odvolaním sa na utorňajšie oznámenie polície o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný muž v čase zásahu bleskom kráčal spoločne s ďalšími štyrmi členmi svojej rodiny pozdĺž okraja na vrchole kaňonu ležiaceho v národnom parku Watarrka, približne 300 kilometrov juhozápadne od Alice Springs v austrálskom Severnom teritóriu, uviedla polícia bez ďalších podrobností.

 

Na mieste udalosti zasahovali správcovia parku, zdravotníci i príslušníci polície, pričom operáciu komplikoval prudký lejak a valiace sa prúdy vody. Obeť sa napriek úsiliu nepodarilo zachrániť. Ostatní členovia výpravy vyviazli bez zranení.

 

Zmienená oblasť sa momentálne spamätáva z následkov už rozplynutej tropickej cyklóny Hilda. Kaňon Kings Canyon preslávil ocenený austrálsky hudobný film The Adventures Of Priscilla, Queen Of The Desert. V jednej zo scén tejto snímky sa trojica hlavných predstaviteľov vyšplhá na vrchol kaňonu.

 

Kaňon nestratil na svojej popularite ani po tragickom úmrtí britskej turistky v roku 2014 a je stále vyhľadávanou turistickou lokalitou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies