V Austrálii preverujú, kto dal súhlas na odvysielanie telefonátu o stave Kate

NETKY.SK • 13 December 2012, 13:44 • 2 min
V Austrálii preverujú, kto dal súhlas na odvysielanie telefonátu o stave Kate

V Austrálii preverujú, kto dal súhlas na odvysielanie telefonátu o stave Kate - Krimi Austrálska rada pre médiá zisťuje, ktorý z manažérov rozhlasovej stanice 2Day FM dal súhlas na odvysielanie záznamu falošného telefonátu dvoch moderátorov s personálom l

slovakia

left justify in out

img

Austrálska rada pre médiá zisťuje, ktorý z manažérov rozhlasovej stanice 2Day FM dal súhlas na odvysielanie záznamu falošného telefonátu dvoch moderátorov s personálom londýnskej Nemocnice kráľa Eduarda VII. ohľadom stavu tehotnej vojvodkyne z Cambridge.
      Predpokladá sa, že práve stres po udalosti neskôr dohnal k samovražde zdravotnú sestru Jacinthu Saldanhovú, ktorá falošný telefonát prepojila z recepcie do izby vojvodkyne z Cambridge.  
      Podľa kódexu platného pre komerčné rádiá musí pred nahrávkou súkromného rozhovoru dať druhá strana súhlas na odvysielanie, pripomína agentúra DPA. 
      Mediálna spoločnosť Southern Cross Austereo (SCA) so sídlom v Sydney, ktorá vlastní stanicu 2DAY FM, tvrdí, že telefonát sa vysielal zo záznamu, nie naživo. Okrem toho sa údajne pred jeho odvysielaním päťkrát pokúšali kontaktovať vedenie londýnskej nemocnice. Záležitosť konzultovali aj s právnikmi.
      Manažment rozhlasovej stanice odmieta zverejniť, kto sa snažil spojiť s londýnskou nemocnicou, aby si vyžiadal súhlas, a kto dal súhlas na odvysielanie telefonátu.
      Vyšetrovanie sa začalo krátko po tom, ako obaja moderátori - Mel Greigová a Michael Christian, ktorí sa vydávali za kráľovnú Alžbetu II. a princa Charlesa - verejne vyjadrili ľútosť nad Saldanhovej smrťou, ale súčasne vyhlásili, že sa necítia byť zodpovední za kontroverzný telefonát. 
      "Rozhodnutie nezáviselo od nás, my sme to len nahrali," uviedla Greigová.     
      Britské médiá informovali, že 46-ročná Saldanhová, matka dvoch detí v tínedžerskom veku, nechala pred smrťou list na rozlúčku. Jeho obsah zatiaľ nie je známy.
      Incident s tragickou dohrou prešetruje aj londýnska nemocnica, ktorá uvítala gesto austrálskeho rádia o založení finančného fondu s minimálnym vkladom 500.000 dolárov na pomoc Saldanhovej rodine.  
      Greigová a Christian v pondelok vo vysielaní austrálskej televízie uviedli, že tragédia zdravotnej sestry Jacinthy Saldanhovej nimi otriasla a ranila ich. Greigová na vysvetlenie telefonátu poznamenala, že neverili, že im to vyjde. 
      "Mysleli sme, že pred nami sa o to pokúšali stovky ľudí. Bol to taký šialený nápad a my máme taký silný prízvuk, že sme ani na sekundu neverili, že by nás mohli prepojiť ďalej ako na recepciu, nieto ešte ku Kate (vojvodkyni z Cambridge)," dodala.
      Podľa niektorých dohadov Saldanhová zrejme vzhľadom na svoj indický pôvod nerozpoznala prízvuk moderátorov, preto ich prepojila priamo do izby vojvodkyne z Cambridge, kde ich službukonajúca zdravotná sestra informovala o zdravotnom stave tehotnej manželky princa Williama.    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies