Rezort zdravotníctva spustí registračný systém na očkovanie už o pár dní. Prihlásite sa?

NETKY.SK • 28 December 2020, 12:59 • 2 min
Rezort zdravotníctva spustí registračný systém na očkovanie už o pár dní. Prihlásite sa?

BRATISLAVA – Minister zdravotníctva Marek Krajčí uviedol, že 4. januára spustí rezort zdravotníctva registračný web na očkovanie proti novému koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v nedeľu šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí. Ako dodal, systém bude primárne určený pre zdravotníkov a lekárov. „Systém je pripravený, musíme však dodržať harmonogram,“ uviedol Krajčí s tým, že rezort sa tak snaží predísť tomu, aby sa ľudia začali masívne prihlasovať do tohto systému.

 

Na Slovensku sa začalo očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v sobotu (27. decembra). Prvým Slovákom, ktorí sa nechal zaočkovať vakcínou od spoločnosti Pfizer a BioNTech bol profesor Vladimír Krčméry.

 

Mohlo by vás zaujímať: Zuzana Čaputová a členovia vlády sú zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19, všetci sa cítia dobre

 

Nasledoval ho aj profesor Pavol Jarčuška, epidemiologička Zuzana Krištúfková. Vakcináciu podstúpil aj samotný minister zdravotníctva Marek Krajčí. V nedeľu sa nechala zaočkovať aj prezidentka SR Zuzana Čaputová a viacerí členovia vlády či parlamentu.

 

Očkovanie v ostatných krajinách Európskej únie začalo v nedeľu ráno. V susednom Česku sa nechal zaočkovať ako prvý vakcínu premiér Andrej Babišvojnová veteránka Emilie Řepíková.

 

Prečítajte si tiež: Po Krčmérym či Krajčím sa v nedeľu nechá zaočkovať aj prezidentka Zuzana Čaputová!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies