Mimoriadna schôdza k cenám energií bude v utorok

NETKY.SK • 24 September 2021, 12:29 • 2 min
Mimoriadna schôdza k cenám energií bude v utorok

BRATISLAVA - Opoziční poslanci chcú žiadať vládu, aby predložila kroky, ktoré podnikne na elimináciu sociálnych a hospodárskych dosahov výrazného zvýšenia cien energií. Zároveň sa chcú zaoberať postupom pri ochrane finančných záujmov SR v súvislosti s ukončením výstavby a sprevádzkovaním plynovodu Nord Stream 2.

slovakia

left justify in out

Mimoriadna schôdza k zvyšovaniu cien energií, ktorú inicioval opozičný Smer-SD, by sa mala uskutočniť v utorok 28. 9. popoludní. Oznámil to v piatok na brífingu predseda strany Robert Fico. Vyplýva to aj z informácie zverejnenej na webe Národnej rady SR.

 

img

 

Mimoriadna schôdza bude nasledovať po prerokovaní vládneho návrhu zákona o významných investíciách, ktorý je termínovaný na utorok o 14.00 h. Smer-SD upozorňuje na prudký nárast cien elektriny, plynu a tepla. Pri cenách energií musí byť podľa Fica štát aktívny.

 

Prečítajte si: Smer-SD plánuje iniciovať až štyri mimoriadne schôdze!

 

img

 

"Budúci týždeň bude v duchu chlebových tém," vyhlásil Fico. Smer-SD tento týždeň podal tri návrhy na zvolanie mimoriadnej schôdze, a to k zvyšovaniu cien energií, zdražovaniu potravín a ku konsolidácii verejných financií. Fico avizoval aj štvrtú mimoriadnu schôdzu o zdravotníckych témach, ktorú má predložiť neradený poslanec Tomáš Taraba.

 

Prečítajte si: Prichádza nárast cien tepla

 

Fico považuje za správne od vlády očakávať, aby predložila kroky, ktoré urobí na elimináciu cenového skoku v roku 2022. O podobnú schôdzu sa už Smer-SD pokúšal, jej program však plénum neschválilo.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona