Svetoví tenisti budú hrať virtuálny zápas cez PlayStation 4

NETKY.SK • 18 Apríl 2020, 11:33 • 2 min
Svetoví tenisti budú hrať virtuálny zápas cez PlayStation 4

Účasť na virtuálnom tenisovom turnaji Mutua Madrid Open najnovšie potvrdili aj ďalšie dve hráčky z elitnej pätnástky rebríčka WTA. V ženskej časti turnaja sa predstaví Ukrajinka Elina Svitolinová a tiež britská jednotka Johanna Kontová.

slovakia

left justify in out

Mutua Madrid Open

Toto podujatie sa uskutoční od 27. do 30. apríla a hoci pôjde iba o náhradu za odložený turnaj v metropole Španielska, hráči si pri súbojoch nič nedarujú. "Som naozaj nadšená iniciatívou Mutua Madrid Open. Keď nemôžeme súťažiť na kurte, vyzvime sa navzájom online. Niet pochýb o tom, že všetci budú bojovať o titul, ja tiež," vyjadrila sa Svitolinová. Zaujímavosťou je, že víťazke Turnaja majsteriek z roku 2018 sa v Madride vôbec nedarí a pri šiestich účastiach ani raz neprešla cez brány druhého kola.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Elina Svitolina (@elisvitolina),


Víťaz dostane 150-tisíc eur
Hráči budú mať o motiváciu postarané, pretože víťaz mužského aj ženského turnaja získa 150-tisíc eur. Tieto peniaze následne daruje, respektíve rozdelí hráčom, ktorí sa pre koronavírus dostali do finančnej tiesne. Navyše, ďalších 50-tisíc eur pôjde na zníženie sociálneho dopadu pandémie. "Páči sa mi táto myšlienka. Je to pre dobrú vec a tiež nás hráčov stavia späť do konkurenčného módu. Začala som trénovať, aby som ukázala to najlepšie. Budem pripravená, sledujte ma hrať," uviedla Kontová.

 

Turnaj prebehne online 
Turnaja, hraného na konzole PlayStation 4, sa zúčastní šestnásť mužov a rovnaký počet žien. Vytvoria sa štyri skupiny po štyroch a dvaja najlepší postúpia do vyraďovacej časti. Okrem spomenutej dvojice už skôr potvrdili účasť aj grandslamové šampiónky Bieloruska Viktoria Azarenková a Nemka Angelique Kerberová. "Virtuálny turnaj je nová výzva pre nás hráčov a niečo, čo som nikdy predtým nerobila," povedala rodáčka z Brém.

 

img

PlayStation 4

 

Kto sa zúčastní turnaja?
Medzi mužmi nebude chýbať Andy Murray, Gael Monfils, Alexander Zverev či päťnásobný miestny šampión Rafael Nadal. "Nie som si istý ako dobrý budem v tejto hre, ale dúfam, že budete pritom a budem cítiť vašu podporu ako je to vždy keď hrám doma, tentokrát virtuálne," cituje oficiálny twitterový účet podujatia slová 19-násobného grandslamového šampióna.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Andy Murray (@andymurray),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies