V areáli Incheby vzniklo prvé oficiálne záchytné parkovisko v meste

NETKY.SK • 11 September 2014, 10:26 • 2 min
V areáli Incheby vzniklo prvé oficiálne záchytné parkovisko v meste

BRATISLAVA – Návštevníci hlavného mesta i Bratislavčania z okrajových mestských častí môžu po novom odstaviť svoje autá pri Inchebe a do centra mesta sa už dopraviť mestskou hromadnou dopravou či pešo. V areáli výstavného komplexu totiž od septembra začalo fungovať prvé oficiálne záchytné parkovisko v meste. Otvorené je sedem dní v týždni a ponúka priestor pre takmer 3000 áut.

slovakia

left justify in out

"Zmluva medzi bratislavskou samosprávou a privátnym vlastníkom strážených parkovacích miest má prispieť k zníženiu dopravného zaťaženia centrálnej časti hlavného mesta a odľahčiť verejné priestranstvá od parkujúcich vozidiel," vraví riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy. Pripomína, že odstavná plocha je blízko zastávok verejnej dopravy a vodiči tak môžu využiť medzinárodne zaužívaný systém P+R, parkuj a cestuj verejnou dopravou.

 

Parkovisko v areáli výstaviska je otvorené každý deň v týždni. Aj počas podujatí organizovaných v komplexe majú byť vyčlenené plochy určené výlučne pre parkovanie osobných vozidiel. Cena za hodinové státie je 50 centov. "Bezpečnosť a údržbu areálu znáša výlučne privátny partner," podotkol Andrassy.

 

Vjazd na parkovisko je z Viedenskej cesty. V prípade zvýšeného záujmu o túto službu má byť otvorený aj vstup z Einsteinovej ulice. Bratislavský magistrát osadil dopravné značenia, ktoré vodičov na parkovisko naviguje.

 

V súčasnosti mesto podľa Andrassyho pripravuje projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu odstavných miest pri mestskom cintoríne vo Vrakuni. Tam by malo fungovať ďalšie záchytné parkovisko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies