V 2. predkole EL čaká na Trenčín švédsky IFK Göteborg

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 14:53 • 2 min
V 2. predkole EL čaká na Trenčín švédsky IFK Göteborg

TRENČÍN - Futbalistom AS Trenčín prisúdil pondelkový žreb prvých dvoch predkôl Európskej ligy UEFA 2013/2014 zaujímavého súpera. Mužstvo spod Čákovho hradu si v rámci 2. predkola kontinentálneho pohára číslo dva zmeria sily so švédskym klubom IFK Göteborg, pričom prvý duel sa bude hrať 18. júla na severe Európy, odveta o týždeň neskôr 25. júla na slovenskej pôde.

slovakia

left justify in out

"Je to celkom zaujímavý žreb, dostali sme atraktívneho súpera, veľmi sa na tento dvojzápas tešíme," povedal nový tréner Trenčanov Ľuboš Nosický pre agentúru SITA a doplnil: "S cestovaním by nemal byť zásadný problém. O kvalite tímu ešte nemám žiadne informácie, keď ich získam, uvidíme, aké sú naše šance. Do domácej odvety si chceme určite priviesť dobrý výsledok, aby bol aj druhý duel zaujímavý. Určite sa pobijeme o postup a necháme na ihrisku všetky svoje sily, aby sme dôstojne reprezentovali slovenský futbal."

AS obsadil v minulej sezóne ešte pod vedením Adriána Guľu tretiu pozíciu v Corgoň lige a premiérovo sa kvalifikoval do pohárovej Európy. Jeho švédsky súper je omnoho skúsenejší, na konte má už dva primáty z niekdajšieho Pohára UEFA (1981/1982 a 1986/1987). V aktuálnom ročníku (hrá sa systémom jar - jeseň, pozn.) patrí IFK v najvyššej švédskej súťaži druhá pozícia dva body za vedúcim Helsingborgom. V sezóne 2012 obsadil Göteborg až siedmu priečku a do EL UEFA sa kvalifikoval zásluhou triumfu v národnom pohári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies