Volodymyr Zelenskyj: Amnesty International svojimi klamstvami podporuje terorizmus

NETKY.SK • 5 August 2022, 08:23 • 2 min
Volodymyr Zelenskyj: Amnesty International svojimi klamstvami podporuje terorizmus

KYJEV - Amnesty International vo štvrtkovej správe uviedla, že ukrajinská armáda porušuje medzinárodné humanitárne právo a ohrozuje civilistov tým, že si vytvára základne a manipuluje so zbraňami v obývaných oblastiach.

slovakia

left justify in out

Reakcia ukrajinského prezidenta nenechala na seba dlho čakať. Vo svojom najnovšom prejave medzinárodnú organizáciu na ochranu ľudských práv vo svete ostro skritizoval.

 

„Amnesty International sa pokúsila amnestovať tento teroristický štát a presunúť zodpovednosť z agresora na obeť," uviedol Zelenskyj vo svojom pravidelnom videopríhovore.

 

Viac o správe AI: Hovorili Rusi pravdu? Z tejto veci obviňuje Ukrajinu medzinárodná organizácia na ochranu ľudských práv!

 

img

 

„Neexistuje žiadna okolnosť, ani len hypoteticky, na základe ktorej by sa akýkoľvek ruský útok voči Ukrajine stal oprávneným. Agresia proti nášmu štátu je nevyprovokovaná, invazívna a teroristická," dodal Zelenskyj a obvinil Amnesty International z toho, že svojím konaním priamo „podporuje Rusov a ich teroristické činy." 

Generálna tajomníčka AI Agnes Callamardová konštatovala, že brániť svoju krajinu nezbavuje ukrajinskú armádu povinnosti dodržiavať medzinárodné humanitárne právo. Zdôraznila, že jej taktiku neospravedlňujú ani nevyberané útoky ruských síl.

 

Prečítajte si aj: Zelenskyj: Je neprípustné, aby štáty Európskej únie chceli naďalej odoberať plyn z Moskvy!

 

img

 

Správu Amnesty International na sociálnej sieti ostro odsúdil aj ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba.

 

„Toto správanie Amnesty International nie je o nájdení a oznamovaní pravdy svetu, ale o vytváraní falošnej rovnosti – medzi páchateľom a obeťou, medzi krajinou, ktorá ničí stovky a tisíce civilistov, miest a území, a krajinou, ktorá sa zúfalo bráni,“ uviedol Kuleba vo videu na sociálnej sieti.

 

Z domova: Milan Vetrák: Igor Matovič je najlepším ministrom. Čo odkázal prezidentke?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies