Uvoľnenie Vitteka prišlo minúto po polnoci, Salzburg chce výnimku

NETKY.SK • 1 Február 2011, 12:28 • 2 min
Uvoľnenie Vitteka prišlo minúto po polnoci, Salzburg chce výnimku

Uvoľnenie Vitteka prišlo minúto po polnoci, Salzburg chce výnimku

slovakia

left justify in out

img

Prestup slovenského futbalového reprezentanta Róberta Vitteka do tímu Red Bull Salzburg nabral kuriózny smer. Jeho súčasný zamestnávateľ, turecký prvoligista Ankaragücü, poslal uvoľnenie faxom v utorok o 00.01 h - presne minútu po uzatvorení zimného prestupového obdobia.
      „Nahlásenie do bundesligy nasledovalo o 00.03 h. Klub teraz skúma, či v súvislosti s mimoriadnymi okolnosťami bude možné získať výnimku,“ napísal v utorok internetový portál salzburg.com. "Fax niekoľkokrát predtým avizovali na 22.00 h a potom neprišiel... Z nejasných dôvodov," cituje portál sport10.at oficiálne vyhlásenie klubu.
      „Na ťahu je FIFA,“ vysvetlil hovorca rakúskej bundesligy Christian Kircher. Vychádza z toho, že už čoskoro by malo byť v celej veci jasno. "Je v záujme hráča a aj klubu, aby obaja vedeli, kde bude na jar hrať."
      Pondelkové medicínske testy 28-ročného útočníka dopadli k spokojnosti a obe strany prerokovali detaily kontraktu. Podobný prípad sa už stal v nemeckej bundeslige. Kvôli údajne pokazenému faxu sa neuskutočnil prestup Erica-Maxima Choupo-Motinga z HSV do 1. FC Kolín. Vedenie súťaže dôvod neakceptovalo.
      Vittek priletel do Salzburgu v nedeľu. „Trasfer nebude práve lacnou záležitosťou. Vittekova cena na trhu sa pohybuje vo výške 3,8 milióna eur. A Turci sa s útočníkom, ktorého v poslednej dobe trápili zranenia, určite nerozlúčia za oveľa menšiu sumu,“ napísal v pondelok internetový portál salzburg.com.
      „Hráč a Salzburg už boli dlhšie dohodnutí, športovému riaditeľovi Dietmarovi Beiersdorferovi sa však zdalo požadované odstupné príliš vysoké,“ informuje portál krone.at.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies