Útok v budove súdu v Afganistane si vyžiadal desať obetí, 65 zranených

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 07:03 • 2 min
Útok v budove súdu v Afganistane si vyžiadal desať obetí, 65 zranených

MAZÁR-I-ŠARÍF - Militanti ozbrojení raketometmi a ďalšími zbraňami vtrhli vo štvrtok do budovy súdu na severe Afganistanu, pričom zabili najmenej desať ľudí a ďalších 65 zranili.

slovakia

left justify in out

Útok sa odohral v meste Mazár-i-Šaríf a k zodpovednosti zaň sa prihlásili povstalci z Talibanu. Prestrelka s bezpečnostnými silami trvala až sedem hodín a skončila sa smrťou všetkých štyroch militantov. Medzi obeťami je päť policajtov vrátane okresného šéf polície a medzi zranenými 26 štátnych zamestnancov. Budova súdu sa nachádza v centre mesta v blízkosti vládnych budov a sídla guvernéra. Mazár-i-Šaríf je najväčším mestom v severnom Afganistane a zároveň hlavným mestom provincie Balch.


Taliban útočil na afganské súdy už aj v minulosti. Štvrtkový útok sa odohral len deň po tom, čo pri prestrelke medzi americkými a afganskými silami na východe krajiny zomrel jeden americký vojak.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies