Útok Ujgurov na trhovisko v Sin-ťiangu si vyžiadal 22 obetí

NETKY.SK • 19 Október 2014, 14:21 • 2 min
Útok Ujgurov na trhovisko v Sin-ťiangu si vyžiadal 22 obetí

PEKING - Životy najmenej 22 ľudí si v provincii Sin-ťiang na západe Číny vyžiadal útok etnických Ujgurov na trhovisko využívané najmä príslušníkmi v krajine väčšinového národa Chanov.

slovakia

left justify in out

Štyria páchatelia pri útoku použili nože a výbušniny, informovala dnes ujgurská redakcia rozhlasovej stanice Slobodná Ázia. Podľa nej k útoku došlo 12. októbra.
      

Muži sa doviezli k trhovisku na dvoch motocykloch. Dvaja z nich najprv nožmi zaútočili na policajnú hliadku, zvyšní dvaja vzali útokom trh, kde začali hádzať výbušniny a útočiť na trhovcov nožmi. Medzi 22 obeťami sú aj samotní útočníci, ktorých zastrelili policajti.
      

Ako dnes uviedla agentúra DPA, čínske štátne médiá o útoku neinformovali.
      

Ujguri sú zväčša moslimského vierovyznania a čínska vláda boj proti nim označuje za súčasť boja proti terorizmu. Zahraničné ľudskoprávne organizácie však tvrdia, že boj proti terorizmu je pre Peking len zámienkou na to, aby sa mohol vysporiadať s nepohodlnou menšinou, ktorá sa bráni proti násilnému potláčaniu svojej kultúry a tradícií, podobne ako Tibeťania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies