Útok strelca vo Philadelphii neprežili štyria ľudia

NETKY.SK • 4 Júl 2023, 09:30 • 2 min
Útok strelca vo Philadelphii neprežili štyria ľudia

PHIILADELPHIA - Štyri obete na životoch si vyžiadal v pondelok večer útok strelca vo Philadelphii v americkom štáte Pensylvánia. Podozrivého zadržali.

slovakia

left justify in out

Zranené boli počas útoku ďalšie dve osoby - deti vo veku dva a 13 rokov, uviedla policajná komisárka Danielle Outlawová na tlačovej konferencii. Všetky obete boli pritom podľa nej muži. Zranené deti boli prevezené do nemocnice a ich stav je stabilizovaný.

Strelec bol podľa Outlawej muž vyzbrojený poloautomatickou puškou, ručnou zbraňou a mal brnenie a policajný skener. Podľa agentúry AFP mal podozrivý oblečenú nepriestrelnú vestu a mal pri sebe niekoľko časopisov o zbraniach.

Policajtom sa pritom podozrivého podarilo zadržať po tom, čo ho zahnali do zadnej uličky, uviedla Outlawá. Podľa NBC News sa útok odohral na viacerých miestach Philadelphie.

K tomuto útoku pritom prišlo len deň po tom, čo sa strieľalo aj v americkom meste Baltimore, ktoré je od Philadelphie vzdialené asi 160 kilometrov. Pri tejto streľbe zahynuli v nedeľu dvaja ľudia a 28 ich utrpelo zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies