Prieskum rozdelil Slovákov na dva tábory. Môžu za to Covid pasy

NETKY.SK • 16 Apríl 2021, 12:09 • 2 min
Prieskum rozdelil Slovákov na dva tábory.  Môžu za to Covid pasy

Covid pasy rozdeľujú spoločnosť na dve skupiny. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Actly pre mimoparlamentnú stranu Dobrá voľba. Vzorka týkajúca sa tisíc respondentov bola uskotočnená od piatka 9. apríla do pondelka 12. apríla.

slovakia

left justify in out

Strana o tom informovala v tlačovej správe. Prieskum ukazuje, že 54 % opýtaných súhlasí so zavedením Covid pasov, 46 percent ľudí ich zavedenie odmieta. Podľa mimoparlamentnej strany Dobrá voľba preto musí štát pripraviť zavádzanie Covid pasov zrozumiteľne a jednoducho.

 


Zavedenie Covid pasov má najviac priaznivcov v Bratislavskom a Banskobystrickom kraji, kde s ním súhlasí 61 percent opýtaných. Najmenšiu podporu má naopak medzi obyvateľmi Košického a Žilinského kraja.

 

Viac sú mu naklonení obyvatelia veľkých miest (61 %), v menších mestách do desaťtisíc obyvateľov má podporu u 48 % ľudí. So zavedením Covid pasov mierne viac súhlasia muži (56 %) ako ženy (53 %). Najväčšiu podporu majú pasy u ľudí nad 65 rokov, najmenšiu u ľudí od 30 do 49 rokov.

 

Zuzanu Baťovú ľudia dojímavo podporili desiatkami kytíc

Prieskum ukázal, že ľudia s vyšším vzdelaním akceptujú Covid pasy viac, než ľudia s nižším vzdelaním. Ich zavedenie podporuje 57 % vysokoškolsky vzdelaných ľudí. Súhlas s pasmi do veľkej miery závisí aj od ochoty človeka dať sa zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Zavedenie pasov podporuje 92 ľudí, ktorí sú zaočkovaní aspoň jednou dávkou vakcíny a 75 % tých, ktorí už čakajú na termín očkovania.

 



Podľa Dobrej voľby bude pri zavádzaní Covid pasu dôležité, aby bol bezpečný a neuchovával osobné údaje ľudí. Získať by ho mal automaticky každý, kto podstúpil očkovanie. Mimoparlamentná strana dodáva, že štát by si prípravu Covid pasov nemal nechať na poslednú chvíľu ale ich spustenie dôkladne pripraviť spolu s rozsiahlou informačnou kampaňou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies