Útok na hliadkovacie vozidlo na Sinaji si vyžiadal šesť obetí

NETKY.SK • 19 Október 2014, 14:51 • 2 min
Útok na hliadkovacie vozidlo na Sinaji si vyžiadal šesť obetí

KÁHIRA - Životy najmenej šiestich príslušníkov vládnych bezpečnostných síl si dnes na Sinajskom polostrove na juhu Egypta vyžiadal výbuch na diaľku odpálenej nášľapnej míny, informovali lekárske a policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Nálož explodovala v čase, keď po ceste prechádzalo hliadkovacie vozidlo. Úlohou hliadok je kontrola a ochrana plynovodov v tejto nepokojnej oblasti. 
      

K radikalizácii islamistov v Egypte došlo po zosadení islamistického prezidenta Muhammada Mursího armádou vlani v auguste. Tento trend sa prejavuje aj na Sinajskom polostrove, v oblasti priliehajúcej k palestínskemu pásmu Gazy a k Izraelu, ktorá sa egyptským bezpečnostným zložkám vymyká spod kontroly. 
      

K väčšine útokov na Sinajskom polostrove sa prihlásila teroristická skupina Ansár Bajt al-Makdis. 
      

Egyptské policajné a armádne velenie podnikli proti islamistickým skupinám pôsobiacim na Sinaji už viacero operácií s cieľom potlačiť ich a rozložiť. Útoky na príslušníkov bezpečnostných zložiek na severe polostrova sú však napriek tomu takmer na dennom poriadku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies