Útok na autobus Borussie má nečakané pozadie, zadržali už podozrivého

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 14:05 • 2 min
Útok na autobus Borussie má nečakané pozadie, zadržali už podozrivého

BERLÍN - Nemecká polícia zadržala 28-ročného muža, ktorý je podozrivý z účasti na minulotýždňovom bombovom útoku na autobus futbalového tímu Borussie Dortmund. Občana Nemecka ruského pôvodu Sergeja W. zadržali v rámci pátracej akcie neďaleko mesta Tübingen v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. Je obvinený z pokusu o vraždu, spôsobenie explózie a ublíženia na zdraví.

slovakia

left justify in out

Muž, ktorý je podozrivý z účasti na minulotýždňovom bombovom útoku na autobus futbalového tímu Borussie Dortmund podľa nemeckej prokuratúry zrejme konal sám. Prokuratúra dnes zároveň uviedla, že si vzal pätcifernú pôžičku s cieľom zarobiť na poklese akcií Borussie. 

 

Dôvodom činu podozrivého bolo údajne jeho úsilie o zníženie ceny akcií Borussie, uviedol nemecký denník Bild. Podľa vyšetrovateľov si muž v minulosti cez internet kúpil akcie klubu v hodnote 78 000 eur.V súvislosti so zadržaním podozrivého prebiehajú  policajné v štyroch objektoch v Bádensku-Württembersku.

 

Hovorkyňa prokuratúry Frauke Köhlerová povedala, že vyšetrovatelia sa teraz snažia zistiť, koľko mohol na tejto špekulatívnej transakcii zarobiť. Köhlerová dodala, že 28-ročný muž s dvojakým nemecko-ruským občianstvom identifikovaný ako Sergej W. si väčšinu zo svojich finančných derivátov nakúpil 11. apríla, a síce v deň útoku na autobus. 


Tri explózie zasiahli autobus futbalového tímu Borussia Dortmund 11. apríla večer, keď sa hráči prepravovali z dortmundského hotela na úvodné stretnutie štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov s tímom AS Monaco. Zápas sa mal odohrať na štadióne klubu Borussia.

Pri útoku utrpel zranenia ruky hráč Borussie, španielsky stopér Marc Bartra, ktorý sa následne podrobil operácii. Zranil sa tiež policajt, ktorý autobus sprevádzal na motocykli. Stretnutie odohrali o deň neskôr, Borussia prehrala 2:3, v tohtotýždňovej odvete podľahla 1:3 a so súťažou sa rozlúčila.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies