Útočník z New Yorku by mal dostať trest smrti

NETKY.SK • 2 November 2017, 15:21 • 2 min
Útočník z New Yorku by mal dostať trest smrti

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vyhlásil, že útočník z New Yorku by mal dostať trest smrti. Politik to napísal prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

slovakia

left justify in out

"Terorista z New Yorku bol šťastný, keď si v nemocničnej izbe prial zavesiť vlajku Islamského štátu. Zabil osem ľudí a dvanástich ťažko zranil. Mal by dostať trest smrti," napísal.

Uzbecký imigrant Sayfullo Saipov zabil v utorok osem ľudí na newyorskom Manhattane, kde do nich vrazil dodávkou. Svojím činom podľa vlastných slov reagoval na výzvy Islamského štátu. Medzi obeťami je päť Argentínčanov, jedna Belgičanka a dvaja Američania. Trump na Twitteri predtým uviedol, že išlo o "ďalší útok úplne chorej a pomätenej osoby".

 

Dvadsaťdeväťročnému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest smrti.

Trump takisto trvá na tom, že Kongres musí ukončiť program vízovej lotérie, v rámci ktorej sa vydávajú takzvané zelené karty. Vďaka nej pricestoval do USA aj Saipov. Federálna prokuratúra v New Yorku už medzičasom proti nemu vzniesla obvinenia z terorizmu. Podľa nej si podozrivý v nemocničnej izbe, kam ho previezli postreleného po zásahu polície, žiadal vyvesiť vlajku Islamského štátu a povedal, že "má dobrý pocit z toho, čo spravil".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies